Podcast

Podcast met weerman Peter Kuipers Munneke

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast met weerman Peter Kuipers Munneke

[NOS - RAD1] Tegenwoordig komt mist minder vaak voor dan in de jaren zeventig, omdat de luchtkwaliteit sterk is verbeterd.

Dat is een van de wetenswaardigheden in de eerste aflevering van de podcast De Weerman, waarin NOS-weerman Peter Kuipers Munneke uiteenlopende vragen over het weer bespreekt.

In de Journaal-uitzendingen krijgt Kuipers Munneke slechts twee minuten om over het weer van vandaag en morgen te vertellen. Het is maar een topje van de ijsberg die dan aan bod komt. De podcast De Weerman biedt hem een mooie gelijkheid om interessante achtergrondinformatie te geven over vragen als: Hoe ontstaat avondrood? Kan het gelijktijdig sneeuwen en onweren? Waarom zie je vliegtuigstrepen soms wel en soms niet? En wanneer komt er een Elfstedentocht?

{podcast audio="116030" caption="#1 - Herfst! Welk weer hoort daar bij en hoe ontstaat het?" }

In elke aflevering duikt de radio- en tv-weerman samen met Fleur Wallenburg dieper in een opmerkelijk weerfenomeen. In de eerste aflevering: herfstweer.

Naast luisteraarsvragen belt de weerman wekelijks met iemand die door zijn weersverwachting flink beïnvloed wordt. Ook geeft Kuipers Munneke opheldering over typische weerclichés als 'brede opklaringen' en 'wolkenvelden'. Abonneren kan via NPO Radio 1 of een ander podcastplatform.

<em>De Weerman</em>, met Peter Kuipers Munneke

Ster advertentie
Ster advertentie