Podcast
AVROTROS

De Kopgroep: De historische eerste Tourzege van Fabio Jakobsen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: De historische eerste Tourzege van Fabio Jakobsen

Twee dagen op weg en de eerste etappezege is al binnen. Een voorlopig hoogtepunt in de carrière van Fabio Jakobsen, na het inktzwarte dieptepunt twee jaar geleden na de bijna fatale crash in Polen. En er zit meer in het vat: volgens Joost is Jakobsen dit jaar de sterkste sprinter in het peloton en Mart en Maxim spreken hem niet tegen. Ook wijst Maxim erop dat het bepaald geen makkelijke sprint was omdat Sagan weer 'ouderwets' van zich liet horen door flinke kwakken uit te delen.

#3 De historische eerste Tourzege van Fabio Jakobsen - De Kopgroep wielerpodcast

En dan is het geel ook nog eens in Nederlandse handen: Jumbo-renner Wout van Aert pakte het geel. "Maar wel twee keer geklopt in de sprint", aldus Mart. Joost vraagt zich af of dit de tactiek is van Jumbo. "Ze zijn daar toch heen gegaan voor het klassement van Roglic en Vingegard, nu moeten ze de koers al gaan dragen." Mart wijst erop dat Van Aert alleen voor de winst kan koersen. "Zo zit hij in elkaar, hij kan niet zacht fietsen."

Canon der vaderlandse Tourgeschiedenis: Wim van Est

Wim van Est mag niet ontbreken in het Canon. De eerste Nederlander in het geel, die in het geel ook nog eens het ravijn inreed tijdens de afdaling van de Aubisque. Geen toeval vertelt Mart: "Hij kon niet sturen." De renners van het peloton wisten dat ook en deden er soms hun voordeel mee. Ondanks de slechte stuurmanskunst van Van Est durfde Mart wel bij hem in de auto te zitten. En dat leverde mooie verhalen op.

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie