Podcast
HUMANVPRO

Dr. Bones: 'I open corpses to close cases'

foto: sophia twigt / argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Dr. Bones: 'I open corpses to close cases'

Aanstaande vrijdag lanceert Argos een driedelige podcast over serieleugenaar Peter B. Als forensisch patholoog en arts maakte hij internationaal carrière, voordat hij bij de GGD door de mand valt. Dan wordt duidelijk dat hij geen arts is.

In de Argos podcast Dr. Bones zoeken onderzoeksjournalisten Michelle Salomons en Hansje van de Beek uit hoe deze nep-arts zich bij toonaangevende instanties naar binnen weet te werken.

Peter B.

Peter B deed zich voor als forensisch patholoog, een beschermd beroep waar je meer dan tien jaar voor moet studeren. Hij stelde zich aan mensen voor als dr. Bones, een zelfverzonnen bijnaam. Op zijn visitekaartje stond: ‘I open corpses to close cases’.

Het Amerikaanse bedrijf Kenyon huurt Peter B. in om in Frankrijk en Namibië te helpen met het identificeren van lichamen na fatale vliegtuigrampen. De nep-patholoog geeft op dat moment ook les aan de Politieacademie. Hij valt pas door de mand als hij als arts bij de GGD aan de slag gaat. Het valt zijn nieuwe collega op dat dr. Bones geen bloeddruk kan meten.

Onderzoeksjournalisten Hansje van de Beek en Michelle Salomons proberen er in de podcastserie achter te komen hoe hij zich bij toonaangevende instanties naar binnen wist te werken, en hoe hij hen kon overtuigen van zijn artsenstatus.

Dr. Bones-podcast

Podcast: Dr. Bones

In de Argos podcast Dr. Bones zoeken onderzoeksjournalisten Michelle Salomons en Hansje van de Beek uit hoe deze nep-arts zich bij toonaangevende instanties naar binnen weet te werken. Abonneer je nu al via ►SpotifyApplePodcastsGoogle PodcastsCastboxRSS-feed.

Ster advertentie
Ster advertentie