Podcast

Podcast De Dag: En wéér: 'I can't breathe'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: En wéér: 'I can't breathe'

[NOS] De dood van George Floyd heeft geleid tot de grootste anti-racisme protesten in de VS sinds de moord op Martin Luther King.

Verdriet en rouw over de fatale arrestatie sloegen snel om in afschuw, boosheid, frustratie en breedgedragen protesten - over de hele wereld - tegen racistisch politiegeweld. Want de naam van Floyd wordt toegevoegd aan een lange lijst van ongewapende zwarte mannen die door de politie zijn gedood. En dat midden in een pandemie. En dat midden in een verkiezingsjaar.

{podcast audio="136273" caption="#597 - En wéér: 'I can't breathe'" }

NOS-correspondent Marieke de Vries zet in podcast De Dag uiteen hoe de protesten gaandeweg politiseren. Vooral 's nachts monden ze uit in gewelddadige confrontaties, aangewakkerd door extremistische groepen, van links en rechts, die daar belang bij hebben. En ook president Trump en de belangrijkste Democratische presidentskandidaat Joe Biden proberen de onrust voor hun eigen politieke gewin te gebruiken.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie