Podcast

Podcast De Kopgroep: on va commencer!

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Kopgroep: on va commencer!

Ein-de-lijk. Ruim een maand na de oorspronkelijke startdatum, gaat het Tourcircus komende zaterdag dan toch echt van start. En daarmee ook de mannen van podcast De Kopgroep. Joost Vullings, Mart Smeets en Martijn Hendriks zullen zich ook deze editie - dit jaar geheel vanuit hun eigen bubbel - weer kundig over de koers buigen.

#1 - Oranje en rood (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

In de veronderstelling dat die wordt uitgereden natuurlijk, want dat is nog geen uitgemaakte zaak. Martijn Hendriks is namens de NOS al vast op weg naar startstad Nice, door de Nederlandse overheid vanwege het coronavirus aangeduid met 'code oranje'. "Inmiddels heeft de Franse overheid 21 departementen op 'code rood' gezet, waaronder dat van startplaats Nice."

"Een volgende stap zou een lockdown kunnen zijn, dus ik ben heel benieuwd wat er dan overblijft van een rondreizend gezelschap van 176 renners en hun gevolg. Ik ben benieuwd of we Parijs gaan halen!", aldus Martijn. Hij is zelf overigens ook getest, want zonder negatieve coronatest ook geen accreditatie.

Kanshebbers

Wie gaat er dit jaar met de Tourwinst vandoor? Vorig jaar won de 22-jarige Egan Bernal van team Ineos, maar dit jaar is er geduchte tegenstand voor de Colombiaan. Gaan de killerbees van team Jumbo-Visma hun kopman Roglic aan de winst helpen? Of komen er zelfs kansen voor Tom Dumoulin?

Joost Vullings verheugt zich vooral op een open Tour: "Dat er weer eens een kopman met maar één knecht op pad gaat en dat het weer echt spannend wordt. Al zal het vooral spannend worden of ze 'm uitrijden."

Demarrage van Smeets

Mart Smeets heeft zich voor de gelegenheid laten omscholen tot dokter Mart. In de rubriek 'Dokter Mart demarreert' legt hij visites af bij renners uit het verleden die al dan niet bewust problemen met hun gezondheid hadden.

Verder hoef je de komende etappes ook niet zonder de vaste rubrieken 'Het Routeboek', 'Monsieur Soixante-neuf'. En ook een gokje wagen kan weer. Via de Natte Vinger kan elke dag worden gegokt op de winnaar van de etappe. Met als beloning dit jaar een heus mondkapje van De Kopgroep. Het formulier voor de Natte Vinger is elke dag tot 17:00 uur in te vullen via de NPO Radio 1 site.

Verwacht dus vanaf zondag 30 augustus een dagelijkse nieuwe aflevering van De Kopgroep. Tot en met 21 september, de dag na de finale in Parijs, houden Smeets, Hendriks en Vullings je op de hoogte.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie