Podcast

Podcast De Dag: hoe Macron worstelt met zijn imago

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Macron worstelt met zijn imago

Correspondent Frank Renout blikt in podcast De Dag terug op de eerste termijn van Emmanuel Macron als president van Frankrijk.

#1069 - Hoe Macron worstelt met zijn imago  - De Dag

Toen Emmanuel Macron vijf jaar geleden aantrad als president had hij nauwelijks politieke ervaring. Hij zat pas twee jaar in de politiek, was 39 jaar, en profileerde zich als een frisse wind. Hij wilde breken met de oude politiek. Maar vanaf het eerste moment kleefde er een imago aan Macron van een elitaire, arrogante man, die ver van de dagelijkse werkelijkheid afstond, vertelt correspondent Frank Renout. Hij blikt in podcast De Dag terug op vijf jaar Macron in het Élysée.

Renout zag Macron veranderen van een afstandelijke nieuwkomer in een ervaren politicus die, hoewel niet altijd succesvol, meer de taal van zijn volk probeert te spreken. De president werd geconfronteerd met crisis op crisis en was een snelle leerling. Aanvankelijk leek zijn herverkiezing ook in kannen en kruiken, maar Macron lijkt het nu een week voor de verkiezingen toch steeds moeilijker te krijgen.

Reageren? Mail naar dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie