Podcast

Henk van Straten: 'Ik leg er een bom onder en ik blaas de hele boel op'

foto: Mischa Blokfoto: Mischa Blok
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk van Straten: 'Ik leg er een bom onder en ik blaas de hele boel op'

[AVROTROS] Een gespannen sfeer vindt Henk van Straten ver-schrik-ke-lijk. Dus doet hij er alles aan om conflict te vermijden. Desnoods legt hij een bom onder de hele relatie. Dan is het in ieder geval duidelijk, opgelost en klaar.

"Het is een soort paniekaanval. Het is egocentrisch en neurotisch en het duidt erop dat ik te weinig nadenk over wat ik voel of überhaupt weet wat ik voel. Ineens ontploft het en dan weet ik zelf ook niet wat daartoe geleid heeft."

In de podcast LIEFDESLESSEN geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar! Luister nu naar de LIEFDESLESSEN van Henk van Straten.

{podcast audio="84109" caption="#16 Henk van Straten" }

Vier jaar geleden kwam er een einde aan zijn huwelijk. Hij is het nog steeds aan het verwerken, hoewel hij moeite heeft met de term "verwerken". "Het is gewoon verder leven en kijken hoe het zich ontwikkelt en of de pijn en verwarring minder worden en dat gebeurt meestal wel." Inmiddels heeft hij een nieuwe liefde en is hij aan het leren. Om kalm te blijven en vertrouwen te hebben, maar dat valt nog niet mee.

LIEFDESLESSEN

In de NPO Radio 1-podcast LIEFDESLESSEN delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je partner? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen op iTunes, in je favoriete podcast-app en op www.nporadio1.nl/podcasts.

Ster advertentie
Ster advertentie