Podcast

Podcast De Dag: wanneer komen de vrouwen aan de macht in Europa?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wanneer komen de vrouwen aan de macht in Europa?

Timmermans, Weber, Rutte, Barnier: er zijn genoeg mannen die genoemd worden voor Europese topfuncties, maar zijn er ook vrouwelijke kanshebbers? "Wij zullen er op aandringen dat vrouwen op grote posten komen", stelt Esther de Lange, CDA-delegatieleider en vicevoorzitter van de Europese christendemoraten.

Samen met Europaredacteur Anke Truijen (Nieuwsuur en Café Europa) bespreken we in podcast De Dag hoe en welke vrouwen op topfuncties kunnen komen. De Deense eurocommissaris Vestager, de Duitse bondskanselier Merkel en de Litouwse president Grybauskaite worden her en der genoemd. "De kaarten worden nog volop op de borst gehouden, want als je een naam laat vallen wordt de prijs opgevoerd", volgens Truijen.

{podcast audio="100247" caption="De Dag #336: Wanneer komen de vrouwen aan de macht in Europa?" }

Gender wordt de komende tijd onderdeel van de onderhandelingsstrategie: "Als een land een vrouw naar voren schuift, maakt het meer kans op een goede functie", aldus De Lange.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie