Podcast
AVROTROS

Drie podcastluistertips: God's President, Curry & Van Inkel, Frankie

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie podcastluistertips: God's President, Curry & Van Inkel, Frankie

We blijven binnen in tijden van corona. Dus meer tijd om naar podcasts te luisteren. Maar welke? Miss Podcast geeft deze week iedere dag drie podcastluistertips.

God's President

In augustus 2016 was journalist Robin de Wever in Mississippi, waar hij met verbazing toekeek hoe christenen stonden te juichen voor Trump. Drie maanden later werd Trump president. De verbazing blijft, en De Wever vraagt zich af wat christenen in Trump zien en hij duikt onder andere in de wereld van de evangelicals.

Natuurlijk bestaan er al meerdere podcasts over Trump, maar De Wever onderscheidt zich in deze vijfdelige podcastserie met zijn persoonlijke toon - hij omschrijft zichzelf als 'een twijfelende christen' - en dat resulteert in een oprechte zoektocht.

Luister naar de podcast God's President of via je favoriete podcastapp.

Curry & Van Inkel

Herinnert u zich deze nog, nog, nog, nog? De alarmschijf, de minimix van Ben Liebrand, de Lokomokipkachelfoon... Hoewel radioprogramma Curry en Van Inkel slechts drie jaar heeft bestaan - iedere vrijdagavond van 1984 tot en met 1987 op Radio 3 - heeft het muziekradio voorgoed veranderd. Radio waar het plezier vanaf spatte, Amerikaanse klinkende jingles en interactie met de luisteraars. Goed nieuws voor de fans: ze zijn terug! Als podcast. Older and wisers, maar nog net zo brutaal als toen en ook hun liefde voor de radio is onverminderd groot.

Luister naar de podcast Curry & Van Inkel

Frankie

Tot slot een podcast voor de niet-schoolgaande kinderen. In Frankie vertellen pubers over gebeurtenissen uit hun leven. Waar ze mee worstelen, waar ze gelukkig van worden en waar ze van dromen. Hoe is het als je moeder te horen krijgt dat ze kanker heeft? Wat doe je als je erachter komt dat je op jongens en meisjes valt? Hoe kun je toch bij een groep horen terwijl je niet van gamen houdt? Mooie vondst: pubers vertellen hun verhaal anoniem, daarom heten ze allemaal Frankie. Sympathieke podcast van NPO Zapp die heel herkenbaar zal zijn voor veel pubers én hun ouders.

Luister naar de podcast Frankie of via je favoriete podcastapp.

Podcasttips van Miss Podcast

Mischa Blok presenteert Miss Podcast, iedere maandag- tot en met donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 1. Daarna is het ook te beluisteren als podcast via iTunes of via de site van NPO Radio 1. Benieuwd naar meer podcastrecensies? Luister dan naar VINK, dé podcastgids van Nederland!

Ster advertentie
Ster advertentie