Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Als je verantwoordelijk bent voor code oranje

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Als je verantwoordelijk bent voor code oranje

Toeristen, de reisbranche en ook de politiek worstelen met de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Die hebben sinds corona veel grotere gevolgen. Werkt het systeem nog wel?

#669 - Als je verantwoordelijk bent voor code oranje

Het is even wennen voor Buitenlandse Zaken: hun reisadviezen werden altijd wel met belangstelling gevolgd, maar sinds corona liggen ze onder een vergrootglas en is er kritiek. De functie van de adviezen is ook veranderd: niet alleen de veiligheid van individuele reizigers staat centraal, maar tegenwoordig ook het beschermen van de volksgezondheid.

In podcast De Dag vertelt Willemien Veldman van het ministerie van Buitenlandse Zaken hoe dat de totstandkoming van de reisadviezen beïnvloedt en wat nu de overwegingen zijn. Directeur Frank Oostdam van de koepel van reisorganisaties ANVR pleit voor een ander systeem. Hij vindt dat de reisadviezen losgekoppeld moeten worden van de virusbestrijding, onder meer door reizigers sneltesten te laten doen. Maar werkt dat?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie