Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Waarom zijn de Italianen zo boos over het coronabeleid?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom zijn de Italianen zo boos over het coronabeleid?

Italië heeft een lange week met veel onrust achter de rug. Op verschillende plekken werd er gedemonstreerd tegen het coronabeleid. Vaak vreedzaam, maar soms liep het ook uit de hand. In onder meer Napels, Turijn en Rome kwam het tot stevige confrontaties tussen demonstranten en de politie.

#704 - Waarom zijn de Italianen zo boos over het coronabeleid?

De woede van afgelopen week staat in schril contrast met wat we van de Italianen zagen tijdens de eerste coronagolf. Het land werd hard getroffen door het virus en iedere Italiaan leek goed te beseffen dat de maatregelen een bittere noodzaak waren. Wat is er veranderd en waar komt die boosheid nu ineens vandaan?

Correspondent Mustafa Marghadi vertelt in podcast De Dag dat er vooral in het zuiden van het land mensen angstig zijn voor een grote lockdown. Kleine ondernemers hebben het daar normaal gesproken al lastig, maar deze crisis maakt dat ze het nog nauwelijks kunnen bolwerken. Anders is dat in het rijke noorden, dat in het voorjaar het meest werd getroffen. De tweede golf maakt het contrast tussen het noorden en zuiden van Italië verder zichtbaar.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie