Naar homepage
Podcast

Presidential Podcast: In twee dagen van aartsvijand naar briljant leider

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Presidential Podcast: In twee dagen van aartsvijand naar briljant leider

Sinds The Art of the Deal is de favoriete onderhandelingsstrategie van Donald Trump bekend. Zet je tegenstanders voortdurend op het verkeerde been en draai zoveel schijn boksende rondjes om hem heen dat hij uiteindelijk van duizeligheid niet meer weet waar hij zijn handtekening onder zet.

{podcast audio="114660" caption="#77: In twee dagen van aartsvijand naar briljante leider" }

Het zou kunnen dat dat goed werkte op de New Yorkse vastgoedmarkt, maar werkt het ook in de wereldeconomie? De pirouettes die de Amerikaanse president de afgelopen dagen tijdens de G7-top in Frankrijk draaide hebben in ieder geval de beurzen flink duizelig gemaakt.

En de Chinese leider Xi Jinping, die in twee dagen van aartsvijand veranderde in briljante leider, zal ook nog wel een beetje natollen. VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-correspondent Bas Blokker proberen hun hoofd erbij te houden.

The Presidential Podcast van Bureau Buitenland

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-Amerikacorrespondent Bas Blokker bespreken tweewekelijks het laatste nieuws rond de Amerikaanse president Donald Trump. Wees op de hoogte en luister naar The Presidential Podcast! Abonneer je hier op The Presidential Podcast in iTunes of beluister op Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie