Podcast

Radar Helpt #41: Zo voorkom je dat je oververzekerd bent

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Radar Helpt #41: Zo voorkom je dat je oververzekerd bent

[AVROTROS] Een zorg-, inboedel-, opstal-, reis-, telefoon-, auto-, woon-, overlijdensrisico- of rechtsbijstandsverzekering. Nederlanders houden ervan zich voor alles en nog wat te verzekeren en houden er niet altijd rekening mee dat ze daardoor ineens dubbel verzekerd kunnen zijn. Dubbel verzekerd betekent onnodig premie betalen. Hoe voorkom je dat je oververzekerd bent?

{podcast audio="92776" caption="#41 Zo voorkom je dat je oververzekerd bent" }

Coen de Ruiter van vergelijkingssite Independer zegt dat met name in reis- en zorgverzekeringen veel dubbel verzekerd is. Dat heeft ook te maken met extra modules die je voor beide verzekeringen kan afsluiten. In de nieuwste Radar Helpt legt De Ruiter uit wat 'oververzekeren' eigenlijk is, welke verzekeringen echt noodzakelijk zijn en of je ook onderverzekerd kan zijn.

Radar Helpt: in anderhalve minuut praktische informatie

Radar Helpt is de kortste podcast van Nederland met praktische informatie. Je krijgt van ons tips, hulp en advies bij de meest uiteenlopende consumentenzaken. Elke week publiceren we die in een podcast. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie