Podcast
NOS

Podcast De Dag: verhalen uit Israël

foto: APfoto: AP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: verhalen uit Israël

In de podcast is er vandaag en morgen ruimte voor de verhalen van burgers die vastzitten in een land in oorlog. Vandaag komen Nederlanders aan het woord die op verschillende plekken in Israël wonen. Morgen de verhalen uit Gaza.

#1435 - Verhalen uit Israël - De Dag

Het is dag vier van de oorlog in Israël en er komen steeds meer verhalen naar buiten over wat mensen die daar wonen hebben meegemaakt en nog steeds meemaken. In deze podcast vertellen Nederlanders die op verschillende plekken in Israël wonen over hoe het hen vergaat en hoe zij zich voorbereiden op mogelijk meer geweld dat komen gaat. Angst en onzekerheid overheersen. In de podcast van morgen laten we de verhalen van mensen uit de Gazastrook horen - voor zover dat mogelijk is, want het gebied is zoals bekend helemaal afgesloten.

In Israël zelf zit de angst voor verdere escalatie en een mogelijke inmenging van Hezbollah in de strijd er goed in, vertelt correspondent Nasrah Habiballah in deze aflevering. Iedereen is opgeroepen om voor zeker 72 uur water en voedsel in te slaan en mensen zijn in toenemende mate bezig zich voor te bereiden op een grootschalige oorlog.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Redactie: Lieke Loman

Presentatie: Elisabeth Steinz

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie