Naar homepage
Podcast

Waarom Diederik Gommers poseerde in een spuuglelijke Feyenoord-kersttrui

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Diederik Gommers poseerde in een spuuglelijke Feyenoord-kersttrui

[EO] Het was een hit op Instagram: de foto van Diederik Gommers in een spuuglelijke Feyenoord-kersttrui. Waarom verscheen dit maffe kiekje op het populaire account van de intensivist? "Iedereen reageerde nogal heftig op mijn uitspraak dat we kerst een jaartje moesten overslaan, dus ik dacht: ik moet iets ludieks doen", zegt hij in de podcast Virusfeiten.

#5 - Hamsters helpen bij opsporing oorzaak chronische covidklachten

"Iedereen mag van mij kerst vieren en het is een belangrijk feest, maar in het kader van het virus moet het in een kleine groep. Dit heb ik hiermee uit willen leggen", vertelt Gommers.

Eigen leven

Gommers vindt het als arts nog altijd lastig om met journalisten om te gaan. "Als ik een interview geef, wordt er door kranten en andere media een quote uitgehaald en dat gaat een eigen leven leiden." De quote over kerst leidde tot boze reacties: wie denkt Gommers wel niet dat hij is als hij voor mensen wil bepalen of ze kerst mogen vieren? "Als je sec naar die quote kijkt, zeg ik dat wel, maar dan heb je de rest van het interview niet gehoord..."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Virusfeiten

In Virusfeiten praat Tijs van den Brink wekelijks met OMT-leden Diederik Gommers en Marion Koopmans over het coronavirus. De podcast is te beluisteren op de website van Radio 1, via de app, maar ook via platforms als Apple podcasts en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie