Podcast

Podcast De Dag: Hoe weet je of je een zombiebedrijf bent?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe weet je of je een zombiebedrijf bent?

Het ziet er niet naar uit dat discotheken en nachtclubs binnenkort open mogen. En ook andere sectoren trekken nog niet aan. Hoe lang is dit vol te houden? Hoe weet je of je bedrijf levensvatbaar is in een tijd dat de toekomst zich niet laat voorspellen?

#661 - Hoe weet je of je een zombiebedrijf bent? - De Dag

Het slechte nieuws voor nachtclubs en discotheken dat ze langer dicht moeten blijven, komt niet als een verrassing. Pieter de Kroon is eigenaar van nachtclub en café Chicago Social Club in Amsterdam en voelde bui al hangen, vertelt hij in podcast De Dag. Maar dat maakt het niet minder zuur. Ondanks steunmaatregelen van de overheid is het de vraag hoe lang hij het hoofd boven water kan houden. Hetzelfde geldt voor Marjo Wiegers van het bedrijf Puur Standbouw uit Goor, dat stands bouwt voor publieks- en bedrijvenbeurzen.

Hoe lang ga je als overheid door met het vergoeden van de salarissen in bedrijven die door corona bijna geen omzet meer draaien? En wanneer hak je als bedrijf zelf de knoop door om je toekomstplannen ingrijpend te veranderen - omdat de coronamaatregelen veel langer duren dan je had gehoopt?

Een halfjaar nadat de crisis uitbrak zijn de dilemma's voor ondernemers er niet kleiner op geworden. In de podcast een gesprek met twee ondernemers over de vraag: hoe weet je of je bedrijf levensvatbaar is in een tijd dat de toekomst zich niet laat voorspellen?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie