Podcast

Podcast De Dag: De covid-campagne van president Trump

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De covid-campagne van president Trump

Sinds het slechte nieuws dat president Trump besmet was met het coronavirus, heeft zijn team alles in het werk gesteld om de president zoveel mogelijk in de publiciteit te houden. En met succes. 'Zolang het nieuws over Trump gaat, is het goed.'

#691 - De covid-campagne van president Trump - De Dag

De Amerikaanse president Trump heeft zijn verkiezingscampagne hervat met een grote bijeenkomst in Florida. De komende dagen staan er meer van dit soort rally's op het programma. De Trump-campagne kwam volledig op z'n kop te staan toen niet alleen de president, maar ook een groot deel van zijn staf positief getest werd op corona. Hoe konden zij, vanuit quarantaine, de kiezers nog bereiken?

In podcast De Dag vertelt Amerikanist Sara Polak hoe het team-Trump met strak geregisseerde video-updates en mediamomenten alles in het werk stelt om zoveel mogelijk aandacht bij de president te houden. Ondertussen is er een draai gegeven aan de politieke boodschap van Trump. Tot zijn besmetting sprak hij liever over andere onderwerpen, maar nu hij niet meer om corona heen kan, past hij zijn retoriek daar op aan. Maar slaat zijn boodschap aan?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie