Podcast

Podcast De Dag: Is Julian Assange veranderd in de ambassade?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Is Julian Assange veranderd in de ambassade?

We hebben allemaal gezien hoe gisteren een verouderde, en ogenschijnlijk gebroken Julian Assange werd afgevoerd uit de ambassade van Ecuador in Londen. Wat is er met hem gebeurd de afgelopen zeven jaar? En hoe moeten we hem zien: als een strijder voor het vrije woord, of een staatsgevaarlijk persoon?

{podcast audio="91282" caption="De Dag #306: Is Julian Assange veranderd in de ambassade?" }

In De Dag is Hans Laroes te gast. Hij ontmoette Assange in 2010 toen de NOS via Wikileaks ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag in handen probeerde te krijgen. Laroes vertelt over de codenamen die hij moest gebruiken, de ijdelheid van Assange en de spanning die destijds om de onthullingen hing.

En met Teun Gautier, betrokken bij de Piratenpartij en oprichter van Publeaks, praten we over hoe overheden en geheime diensten Assange hebben behandeld en welke (onderzoeks)journalistieke projecten zijn voortgekomen uit Wikileaks.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie