Naar homepage
Podcast

Estavana Polman in NOS Olympische Podcast: 'Handbal is nooit mijn nummer 1 geweest'

foto: NOS Olympische podcastfoto: NOS Olympische podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Estavana Polman in NOS Olympische Podcast: 'Handbal is nooit mijn nummer 1 geweest'

[NOS] Eigenlijk had ze deze weken moeten schitteren in Tokio. Als het boegbeeld van de gouden handbalvrouwen wilde Estavana Polman gaan voor Olympisch goud.

#2 - Estavana Polman over WK-goud winnen, moeder zijn en Raf

Estavana Polman dus. Kortweg: Estavana. Handbalster en handbal-ster. Hoofdpersoon in de nieuwste aflevering van de NOS Olympische podcast. Al ziet ze dat zelf helemaal niet zo. Ze is vooral moeder van haar dochter. Familiemens. En ja, ze handbalt ook.

Polman woont in Esbjerg, een klein stadje in Denemarken. In haar woonkamer praat ze uitgebreid met Jeroen Stekelenburg over de combinatie van sport en moederschap.

Net haar moeder

Want ja, ze herkent haar moeder in zichzelf. "Ik vond haar vroeger altijd streng. Dat zei ik ook altijd tegen haar. Nu denk ik: het is wel goed geweest. Ik zie nu dingen terug waar ik me dood aan irriteerde als kind. Die zeg ik nu zelf ook. Het is heel raar, maar pas nu ik zelf moeder ben begrijp ik het ook."

Ze praat verder over haar leven in Denemarken, haar sterrenstatus daar en in Nederland en de kracht van dit Nederlands handbalteam, en de Olympische Spelen.

De tweede aflevering van de NOS Olympische podcast werd opgenomen voor de coronacrisis. Tot de Olympische Spelen volgend jaar beginnen, publiceren we een serie van 30 interviews met Olympische medaillekandidaten.

NOS Olympische Podcast

In de NOS Olympische podcast gaan Henry Schut en Jeroen Stekelenburg op bezoek bij sporters die zich klaar maken voor de Olympische Spelen. In een persoonlijk gesprek vertellen zij over hun leven als atleet en hun voorbereiding op de Spelen van Tokio. Je luistert 'm via de NPO Radio 1-app, site en de andere bekende podcastplatforms.

Ster advertentie
Ster advertentie