Podcast

Podcast De Dag: Is Trump virusexpert Fauci aan het dumpen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Is Trump virusexpert Fauci aan het dumpen?

De politieke aanvallen op de belangrijkste corona-adviseur in de VS nemen toe. Vanuit het Witte Huis wordt nu openlijk aan zijn deskundigheid getwijfeld. Welke invloed heeft dat op de corona-aanpak in de VS en wat doet het met Trumps herverkiezingskansen?

#627 - Is Trump virusexpert Fauci aan het dumpen?

De Amerikaanse president Trump en de gerenommeerde virusexpert Anthony Fauci spreken elkaar voortdurend tegen over hoe de VS er in de aanpak van corona voor staat. Amerikanen vragen zich af wie ze moeten geloven, zeker nu het Witte Huis een verklaring aan journalisten heeft gestuurd waarin staat dat medewerkers zich zorgen maken over het aantal keren dat Fauci zich heeft vergist. Volgens Amerikaanse media is het een kwestie van tijd voor Fauci aan de kant wordt gezet.

In podcast De Dag een profiel van Anthony Fauci. Amerikakenner Victor Vlam analyseert wat de politieke druk op de directeur van het Amerikaanse Instituut voor infectieziekten en de spanningen met Trump betekenen voor het Amerikaanse coronabeleid. En welke gevolgen het lozen van Fauci kan hebben voor de herverkiezingskansen van de president.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie