Podcast

Podcast De Dag: hoe 'raar' 2020 was voor studenten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe 'raar' 2020 was voor studenten

2020 is een raar jaar, zeker nu het eindigt in een ingrijpende lockdown. Podcast De Dag blikt deze dagen terug met groepen die de klap van de 'hamer' van het kabinet hard voelen aankomen. Vandaag: studenten.

#735 - Hoe 'raar' 2020 was voor: studenten - De Dag

Een filmpje waarin Nederlanders wordt gevraagd om het jaar 2020 typeren ging deze maand viral, want iedereen komt tot dezelfde conclusie: het was een 'raar' jaar. Vreemd is het zeker, vooral nu het jaar eindigt met een strenge lockdown. De komende dagen blikt podcast De Dag terug op dit uitzonderlijke jaar met enkele groepen die de klap van de hamer waarmee het kabinet het virus eronder hoopt te krijgen, hard voelen aankomen. Vandaag: studenten.

Jongeren zijn vaak op de vingers getikt omdat ze niet serieus genoeg zouden omspringen met de maatregelen, maar voor velen is het afgelopen jaar ook echt niet leuk geweest. Student Bestuurskunde Charifa Soulami vertelt over de zorgen die zij en haar leeftijdsgenoten hebben over onder andere opleiding, stage en bijbaantjes die wegvallen. En hoe lastig het is om contacten te onderhouden en vriendschappen te sluiten in een tijd waarin je zo beperkt samen mag komen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie