Podcast
NOS

De Zomerdag: sjoemelende zaadartsen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Zomerdag: sjoemelende zaadartsen

Het team van De Dag is er even tussenuit. Vanaf maandag 15 augustus zijn we terug. Tot die tijd een selectie van Elisabeth van afleveringen die de moeite waard zijn om nog eens te beluisteren.

De Zomerdag: sjoemelende zaadartsen  - De Dag

Eens in de zoveel tijd duiken er berichten op over Nederlandse vruchtbaarheidsartsen die hun eigen zaad hebben gebruikt in plaats van sperma van een donor. Afgelopen maand kwam zo een Brabantse gynaecoloog in het nieuws, en in februari was er ook een grote zaak rondom Jos Beek, uit Leiden, die zeker 21 kinderen verwekte met zijn eigen sperma.

Familierechercheur Els Leijs was niet verbaasd, zegt ze in de podcast. Volgens haar is dit het topje van de ijsberg en ze legt ook uit waarom ze aanleiding heeft om dat te denken.

En Jelmer vertelt wat dit soort nieuws betekent voor de kinderen om wie het gaat. Hijzelf kwam er op een goed moment achter dat hij meer dan 40 half broers en zussen heeft.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie