Podcast

Podcast De Dag: Hoe AstraZeneca het pechvogel-vaccin werd

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe AstraZeneca het pechvogel-vaccin werd

Onduidelijkheden over de onderzoeksdata en werkzaamheid van het vaccin onder ouderen, problemen in de productie, ruzie over leveringen en nu ook vragen over de veiligheid. Je vraagt je af: wat is er allemaal aan de hand bij AstraZeneca?

#814 - Hoe AstraZeneca het pechvogel-vaccin werd

Het AstraZeneca-vaccin is weer volop in het nieuws, nu het Europees Geneesmiddelenbureau EMA heeft bepaald dat er een mogelijk verband is tussen het vaccin en een combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes. In de bijsluiter wordt deze aandoening opgenomen als zeer zeldzame bijwerking.

Het is niet de eerste keer dat het EMA een uitspraak doet over het veelbesproken vaccin, en heel veel mensen blijven achter met heel veel vragen. Het vaccin kampte door onduidelijkheden over de onderzoeksdata, problemen in de productie en de daaropvolgende ruzie over de leveringen al met een imagoprobleem en nu zijn er dus ook vragen over de veiligheid. Je vraagt je af: wat is er allemaal aan de hand met AstraZeneca?

Wetenschapsredacteur van het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co, Francien Yntema, zet in podcast De Dag alles op een rijtje.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie