Podcast

Alle NPO podcasts op één plek in nieuwe NPO Luister-app

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Alle NPO podcasts op één plek in nieuwe NPO Luister-app

De Nederlandse Publieke Omroep lanceert vandaag een gloednieuw audioplatform voor alle podcast- en radioliefhebbers: NPO Luister. Vanaf nu zijn alle podcasts en radiozenders van de NPO gratis beluisteren in één app.

Er zijn inmiddels ruim vierhonderd podcasttitels van de publieke omroep terug te vinden in NPO Luister. Allemaal overzichtelijk ingedeeld in zestien categorieën. Wees niet bevreesd: de podcasts blijven uiteraard ook vindbaar via de bestaande podcastplatforms.

In de nieuwe app zijn podcasts online te beluisteren, maar ook kosteloos te downloaden voor momenten als er geen internetverbinding is. Daarnaast krijgen gebruikers persoonlijke aanbevelingen op basis van hun luistergedrag.

Innovatieve audio

"De NPO wil als grootste aanbieder van Nederlandse audio voorop blijven lopen. Onze nieuwe experimentele dienst NPO Luister moet daarom iets anders bieden dan wat er al bestaat", vertelt Martijn van Dam, verantwoordelijk voor Technologie en Innovatie bij de NPO. "Dat doen we door podcasts en straks bijvoorbeeld ook fragmenten uit radio-uitzendingen te combineren in één app en luisteraars nieuwe dingen te laten ontdekken, die passen bij hun persoonlijke interesses aan de hand van publieke algoritmen."

"Die aanbevelingen hoeven niet beperkt te blijven tot audio: we willen de gebruikers van NPO Luister in de nabije toekomst verwijzen naar ons video-aanbod in NPO Start en vice versa. Bovendien zouden we NPO Luister ook kunnen gebruiken voor innovatieve audio. Denk aan interactie waardoor je zelf de loop van een verhaal bepaalt of waardoor je mee kunt spelen met een quiz. Of nieuwe audiovormen die alleen op zo’n platform kunnen. We willen volop gaan experimenteren samen met ons publiek en zo NPO Luister verder ontwikkelen."

NPO Luister

De nieuwe NPO Luister-app is vanaf vandaag beschikbaar in de Apple App store en de Google Play Store. Op zoek naar meer informatie? Kijk dan op www.npoluister.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie