Podcast

Podcast De Dag: de vrouwen met wie Joe Biden zich omringt

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de vrouwen met wie Joe Biden zich omringt

De aanstaande ministersploeg van Joe Biden is voor Amerikaanse begrippen vernieuwend: nooit eerder kwamen er zoveel vrouwen op belangrijke posities. Wie zijn de vrouwen die de regering-Biden de komende jaren sterk moeten gaan maken?

#757 - De vrouwen met wie Joe Biden zich omringt - De Dag

Je zou het door de dreigende situatie rond de machtsoverdracht bijna vergeten, maar aankomend president Joe Biden is de afgelopen tijd ook druk bezig geweest met het samenstellen van een ministersploeg en Witte Huis-staf. Zoals tijdens de campagne beloofd is het een ploeg die divers is wat betreft de achtergronden van mensen, de verhouding tussen mannen en vrouwen en jong en oud. Journalist en Amerika-deskundige Laila Frank bespreekt in podcast De Dag wie de vrouwen zijn met wie Biden zich omringt en die voor hem belangrijk zijn.

De belangrijkste vrouw in zijn leven is toch wel Jill Biden, zijn echtgenote. Zij behoudt als eerste first lady ooit haar eigen baan, maar heeft op de achtergrond ook een politieke stem. Historisch is de keuze voor aankomend vice-president Kamala Harris. Daarnaast bestaat ook het hele communicatieteam van Biden uit vrouwen en maakte hij in zijn ministersploeg ook opvallende keuzes. Wie zijn, kortom, de vrouwen die de regering-Biden de komende jaren sterk moeten gaan maken?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie