Naar homepage
Podcast

'Ik miste zelfs m'n boeien.' Ex-gedetineerden over een leven buiten de gevangenis

foto: NTRfoto: Buiten de Muren
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik miste zelfs m'n boeien.' Ex-gedetineerden over een leven buiten de gevangenis

[NTR] Vanaf vandaag te beluisteren: de nieuwe podcast Buiten de Muren. Een meeslepende zesdelige serie waarin twee ex-gedetineerden gevolgd worden op weg naar een leven buiten de muren van de gevangenis.

Trailer van podcast Buiten de Muren

De helft van de ex-gevangenen vervalt in oude fouten

Harry zat al tweemaal vast voor moord en draaideurcrimineel Bram stal voor de zóveelste keer een zakje snoep. Na lange gevangenisstraffen komen ze eindelijk vrij. Dit keer zijn ze vastbesloten om het allemaal anders te gaan doen.

Toch geven de statistieken hen weinig kans. Maar liefst de helft van de ex-gevangenen vervalt in oude fouten. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven?

Marjolein Knol volgt in Buiten de Muren Harry en Bram een jaar na hun vrijlating. Gaat het ze lukken uit handen te blijven van justitie? Buiten de Muren is een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.

Harry - Buiten de Muren

Aflevering 1: Mijn cel is veilig

Harry en Bram mogen binnenkort eindelijk de gevangenis verlaten. Harry is een tweevoudig moordenaar en Bram een draaideurcrimineel. Nu gaan ze alles anders doen: Harry wil een broodjeszaak beginnen en Bram denkt eraan zijn tekeningen te exposeren.

De mannen hebben de statistieken alvast niet mee; bijna de helft van de ex-gedetineerden recidiveert binnen twee jaar. Bovendien is Harry bang de gevangenis te gaan missen. Van de vorige keer weet hij nog: "Buiten moet je alles zelf doen. Dat is toch anders. Ik miste zelfs m'n boeien."

#1 - Mijn cel is veilig

Buiten de Muren

Buiten de Muren, een podcast over kansen krijgen en kansen benutten. Een productie van Autres Directions en Aldus' producties voor NTR, DOCS en NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds. De podcast is in je favoriete podcastapp en via de website of app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie