Podcast

Podcast De Dag: de zaak Nicky Verstappen - 2 verhalen, 1 vonnis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de zaak Nicky Verstappen - 2 verhalen, 1 vonnis

In de podcast een terugblik op een beladen en confronterend proces waarin zowel nabestaanden als hoofdverdachte emotionele verklaringen aflegden. Een proces waarin twee werkelijkheden geschetst werden die niet met elkaar te verenigen zijn.

{podcast audio="409968" caption="#719 - De zaak Nicky Verstappen - 2 verhalen, 1 vonnis" }

Het heeft 22 jaar geduurd, maar er is eindelijk een veroordeling in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen. Het is het voorlopige sluitstuk in een zaak die van het begin af aan moeizaam verloopt en dramatische wendingen kent. B. deed pas tijdens het proces voor het eerst zijn verhaal. Een verhaal dat door de rechtbank nu als ongeloofwaardig wordt beoordeeld.

NOS-redacteur Thomas Kusters blikt in podcast De Dag terug op een rechtszaak die beladen was, confronterend en waarin zowel nabestaanden als hoofdverdachte emotionele verklaringen aflegden. Een proces waar twee werkelijkheden naast elkaar liepen; die van het openbaar ministerie en die van Jos B.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie