Podcast

Podcast De Dag: Over martelcontainers en de zoektocht naar misdaden

foto: politiefoto: politie
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Over martelcontainers en de zoektocht naar misdaden

De politie vond in het Brabantse dorp Wouwse Plantage zeven 'martelcontainers'. Wat is er in het gebied aan de hand en wat zegt het over de georganiseerde misdaad in Nederland?

#621 - Over martelcontainers en de zoektocht naar misdaden

De grote hack van de opsporingsdiensten in de telefoons van criminelen leverde een goudmijn aan informatie op. Informatie over onder andere de georganiseerde misdaad in en rond het Brabantse dorp Wouwse Plantage, waar martelcontainers zijn gevonden. Wat is daar aan de hand en wat zegt het over de zware criminaliteit in Nederland? Misdaadverslaggever Willem Jan Joachems van Omroep Brabant vertelt in podcast De Dag over hoe hij de regio de afgelopen jaren heeft zien veranderen.

En nu de politie met het berichtenverkeer een berg aan mogelijk bewijs in handen heeft, begint het zoeken naar de misdaden. Voormalig hoofd van de recherche Sander Schaapman vertelt hoe dat in zijn werk gaat. Het is een enorme klus en de vraag is of de politie wel genoeg mankracht heeft om echt een slag te slaan met het 'goud' dat de diensten nu in handen hebben.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie