Podcast
AVROTROS

Meer reizen, meer grote steden, meer mensen!

foto: Meerfoto: Meer
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer reizen, meer grote steden, meer mensen!

In Jortcast #255 een medicijn tegen de somberaars van minder, minder, minder. We moeten juist méér willen. Meer toerisme. Meer energie. Meer mensen. Zo gaan we een stralende toekomst tegemoet, legt ecomodernist en microbioloog dr. Hidde Boersma uit.

#255 - Meer, meer, meer - De Jortcast

Althans, dat is de strekking van het boek MEER, dat onlangs werd uitgegeven door Boersma. Het staat vol met pleidooien voor méér. Meer mensen, meer grote steden, maar ook voor meer betutteling. Boersma en auteurs als Maarten Boudry en Ralf Bodelier bepleiten in het boek hoe overvloed de wereld niet om zeep helpt - in tegendeel: het zal de wereld juist duurzamer en welvarender maken.

"De club van Rome had destijds wel gelijk dat er een verband was tussen welvaart en milieudestructie. Maar dat is wel heel erg veranderd", zegt Boersma. Hij is ervan overtuigd dat we door te innoveren de planeet schoner kunnen maken. Maar voor innovatie heb je welvaart en economische groei nodig. "Dus dan kun je welvaart en een prachtige planeet combineren." In Jortcast #255 vertelt hij over het nieuwe boek en brengt daarmee een ode aan de moderniteit.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie