Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Ondernemers in het nauw: 'Steeds meer kappers knippen zwart'

foto: Angela Hermusfoto: Angela Hermus
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Ondernemers in het nauw: 'Steeds meer kappers knippen zwart'

[NOS] Hoe langer de intelligente lockdown duurt, hoe zwaarder ondernemers het krijgen én, zo vertelt kapster Angela Hermus uit Almere in podcast De Dag, hoe meer van hen clandestien werk verrichten. Ze ziet hoe kappers de coronamaatregelen naast zich neer leggen en bij mensen thuis gaan knippen, met alle gezondheidsgrisico's van dien.

{podcast audio="126806" caption="#569 - Gevolgen van een langere lockdown: 'Steeds meer kappers knippen zwart'" }

Nu het kabinet besloten heeft om de meeste coronamaatregelen tot 20 mei te verlengen komen meer ondernemers financieel in de problemen. De roep om versoepeling van de maatregelen wordt luider en de vraag die steeds vaker hardop gesteld wordt is of het kabinet wel voldoende oog heeft voor de economische gevolgen van de maatregelen.

Hoe kunnen de maatregelen versoepeld worden?

Voorzitter Jacco Vonhoff van MKB Nederland vindt dat de economie niet voldoende wordt meegewogen en legt uit hoe de maatregelen wat hem betreft nu al versoepeld kunnen worden.

Hij denkt onder meer aan het isoleren van kwetsbare groepen, zodat andere groepen meer ruimte kunnen krijgen. Ook pleit hij in De Dag voor een aparte commissie van economen en ondernemers die naast de virologen van het Outbreak Management Team het kabinet kunnen adviseren.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie