Podcast

El Tarangu nieuwe podcast over legendarische wielerheld Fuente

foto: El Tarangufoto: El Tarangu
  1. Nieuwschevron right
  2. El Tarangu nieuwe podcast over legendarische wielerheld Fuente

Bij de start van Tour de France presenteert NPO Radio 1 samen met Sporza, OpenVRT en VPRO de podcast El Tarangu, over het bijzondere verhaal van Lucien Van Impe en de begenadigde Spaanse klimmer José Manuel Fuente.

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uit eten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in.

Eén ding is zeker, iemand liegt

In de hete zomer van 1996 stroomt het plein voor de kathedraal van Oviedo vol met mensen die afscheid nemen van hun wielerheld 'El Tarangu'. Jose Manuel Fuente, slechts 50 jaar oud, wordt ten grave gedragen. Maar zeven jaar later zit hij tegenover Lucien van Impe, mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?

Over El Tarangu

El Tarangu is een zesdelige podcast reeks waarin AudioCollectief SCHIK op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden...

El Tarangu is een een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Fonds Pascal Decroos.

Zaterdag 6 juli avant-première in Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Zaterdagavond 6 juli presenteert het Vlaams-Nederlands Huis deBuren een avant-première van de eerste aflevering, waarna aanwezigen in gesprek gaan met de makers over de serie en hun maakproces. Een exclusieve avond voor podcast- en wieleradepten, met een drankje en een hapje. Toegang is gratis.

De zesdelige podcast El Tarangu is vanaf maandag 8 juli wekelijks te beluisteren via de website van NPO Radio 1, app, Apple Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie