Podcast
NOS

Podcast De Schaduwspits wint Winq Media Award

foto: Winq
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Schaduwspits wint Winq Media Award

De NPO Radio 1-podcast De Schaduwspits (NOS) heeft de Winq Media Award gewonnen. Winq is een tijdschrift dat zich richt op de lhbti-gemeenschap. De prijs is bedoeld voor personen of organisaties die zich hebben ingezet voor deze gemeenschap.

Rivkah op het Veld, Winfried Baijens en Jeroen Gortworst onderzoeken in De Schaduwspits waarom het zo moeilijk is in de topsport, en vooral het profvoetbal, om uit de kast te komen. Het trio nam de prijs in ontvangst in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Winfried, Rivkah en Jeroen zochten lange tijd naar een manier om het verhaal te maken. "Een podcast bleek uiteindelijk een goede vorm om ook onze twijfels uit te spreken en de nuance te kunnen aanbrengen in het verhaal. We zijn niet uit op een sensationeel verhaal of een grote naam die uit de kast komt, maar we willen bespreken waarom het thema juist zo moeilijk bespreekbaar is binnen het profvoetbal", vertelt Winfried.

Gerelateerde podcast

De Schaduwspits

De Schaduwspits

Veel losgemaakt

De afleveringen van de podcast hebben volgens hem veel losgemaakt. "We hebben veel reacties gekregen. Het is zo goed om te horen dat sommige gesprekken nu wel worden gevoerd en dat sommige mensen na het horen van de podcast uit de kast durfden te komen. Het is voor veel van hen toch een kwetsbare periode in hun leven."

De Winq Media Award ziet Winfried als een mooie erkenning. "We zijn later deze maand ook genomineerd voor de Tegel, maar deze prijs komt uit de community zelf."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie