Podcast

Podcast De Dag: Het moreel kompas van Mark Rutte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Het moreel kompas van Mark Rutte

[NOS] Premier Rutte is van gedachte veranderd over zwarte piet. Maar is de ommezwaai wel zo groot?

Premier Rutte is van gedachte veranderd over zwarte piet, zei hij afgelopen week in de tweede kamer waar hij naar aanleiding van de anti-racismeprotesten sprak over racisme en discriminatie in Nederland. Onderwerpen die volgens hem - dat is niet veranderd - geen zaak van de politiek zijn, maar van de samenleving zelf.

{podcast audio="143950" caption="#601 - Het moreel kompas van Mark Rutte" }

Vandaag precies tien jaar geleden won Rutte met zijn VVD de verkiezingen die hem premier maakte. Politiek verslaggever van de NOS Wilma Borgman zet in podcast De Dag uiteen hoe hij als liberale, pragmatische premier het afgelopen decennium omging met de soms felle discussies over morele kwesties. Hoe kijkt Rutte zelf aan tegen moreel leiderschap? Is hij daar - net als zijn standpunt over zwarte piet - ook over van gedachte veranderd?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie