Podcast

Podcast De Dag: Jos B. spreekt - maar wat zegt hij?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Jos B. spreekt - maar wat zegt hij?

Wat niemand had verwacht, gebeurde vanochtend toch: Jos B. kwam met een verklaring over Nicky Verstappen. Maar die verklaring schept geen duidelijkheid over wat er in augustus 1998 met het 11-jarige jongetje is gebeurd. Wat betekent dit voor het proces?

#680 - Jos B. spreekt - maar wat zegt hij? - De Dag

Er is dus toch een verklaring gekomen van Jos B., de hoofdverdachte in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen. Het jongetje werd in augustus 1998 dood aangetroffen op de Brunssummerheide, niet ver van de plek waar hij op zomerkamp was. Al die tijd is het een raadsel gebleven wat er met hem is gebeurd. Jos B. kwam pas in 2018 in beeld na een DNA-match. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft. Verder zweeg hij. Tot vandaag.

B. kwam met een videoverklaring, waarin hij vertelde dat hij het jongetje dood heeft gevonden op de plek waar de politie hem later ook aantrof. Waarom komt hij nu ineens met dit verhaal en wat betekent dat voor het proces? NOS-redacteur Thomas Kusters vertelt in podcast De Dag over hoe ingewikkeld deze zaak is voor het Openbaar Ministerie.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie