Podcast

Podcast De Dag: In partijprogramma's kun je niet wonen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: In partijprogramma's kun je niet wonen

Wat zijn de plannen van de politieke partijen om de woningnood op te lossen en de verhitte woningmarkt af te koelen? In podcast De Dag een gang langs de partijprogramma's.

#791 - In partijprogramma's kun je niet wonen - De Dag

Kiezers vinden na het onderwerp gezondheidszorg, de woningmarkt het belangrijkste thema bij de verkiezingen. Bijna iedereen voelt op de een of andere manier wel de gevolgen van het schreeuwende tekort aan woningen. Wat zijn de plannen van de politieke partijen om Nederland uit de huizencrisis te trekken? En hoe haalbaar zijn de doelstellingen en cijfers die in de campagne over tafel vliegen?

Sociaal geograaf, planoloog en journalist Floor Milikowski bekeek wat er in de partijprogramma's over het oplossen van de woningcrisis staat. Alle partijen willen meer bouwen, maar de vraag is hoe, zegt ze in podcast De Dag. En wáár. En wat voor type huizen er moeten komen.

Versnipperd over de partijen staan er veel mooie plannen in de programma's, maar er is volgens Milikowski vooral behoefte aan één visie en meer regie uit Den Haag. Is dat mogelijk?

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws leest je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie