Podcast

Podcast De Dag: 'Bye bye Moria'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Bye bye Moria'

Noodkreten waren er al maanden vanuit het overvolle vluchtelingenkamp Moria, dat sinds het begin van de coronacrisis in lockdown was. Het laatste beetje bewegingsvrijheid was de bewoners ontnomen en de dreiging van de oplopende coronabesmettingen in het kamp zorgde voor veel spanningen. Naar hulpverleners die riepen om de evacuatie van het kamp werd niet geluisterd. En dan nu: brand.

#667 - 'Bye bye Moria' - De Dag

Matthias voor de Poorte besloot gisteravond meteen naar het kamp toe te gaan toen hij hoorde dat er brand was uitgebroken. In podcast De Dag beschrijft hij wat hij aantrof. Mensen waren ook opgelucht, zegt hij, omdat het kamp er nu niet meer is. Vandaar riepen sommige vluchtelingen ook uitgelaten 'bye bye Moria'.

Maar wat er dan nu met hen moet gebeuren is de vraag. Karin Arendsen, coördinator bij Stichting Bootvluchteling, durft in ieder geval niet meer op steun van de Griekse regering of de EU te rekenen, vertelt ze. Daarvoor is er de laatste jaren te veel gebeurd. Of eigenlijk: te weinig.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie