Podcast

Podcast De Dag: Hoe de visserij een Brexit-struikelblok werd

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe de visserij een Brexit-struikelblok werd

Deze week gaan de Brexit-onderhandelingen verder en een van de grootste struikelblokken is de visserij. Economisch onbelangrijk, maar voor de Britten een symbool van onafhankelijkheid. Worden de Nederlandse vissers de dupe van een nostalgische illusie?

#665 - Hoe de visserij een Brexit-struikelblok werd - De Dag

Vanwege corona ging het er de afgelopen tijd veel minder over, maar er breekt een spannende fase aan in de Brexit-onderhandelingen: voor het einde van het jaar moet er een handelsakkoord liggen. Tot nu toe zitten de gesprekken daarover muurvast en één van de grootste struikelblokken is de visserij.

NOS-correspondent Tim de Wit bezocht een vissersdorp in het Zuid-Oosten van Engeland. Vissers daar hopen dat zij na 1 januari weer zoveel in Britse wateren mogen vissen als ze maar willen en dat oude, gouden tijden zullen herleven, vertelt hij in podcast De Dag. Maar hoe realistisch is dat? En wat betekent het voor Nederlandse vissers als de Brexit-onderhandelingen mislukken en zij straks de Britse wateren inderdaad niet meer in mogen?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie