Podcast

Podcast De Dag: Zorgen over agressie in supermarkten door alcoholklok

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Zorgen over agressie in supermarkten door alcoholklok

Met het verkoopverbod op alcohol na 20.00 uur hebben supermarkten er weer een nieuwe coronamaatregel bij die nageleefd moet worden. En dat terwijl ze toch al worstelden met boze, soms agressieve klanten die zich niet aan de maatregelen willen houden.

#694 - Zorgen over agressie in supermarkten door alcoholklok - De Dag

Sinds de persconferentie afgelopen dinsdag hebben we er een nieuw woord bij: alcoholklok. Na 20.00 uur 's avonds mag er in de winkels geen alcohol verkocht meer worden. Winkels zelf zijn verantwoordelijk voor de naleving en in de praktijk komt dat erop neer dat vaak jonge supermarktmedewerkers te maken krijgen met gefrustreerde, boze of zelfs agressieve klanten. Wordt er niet teveel van hen gevraagd en doen hun werkgevers wel genoeg om ze een veilige werkplek te bieden?

In podcast De Dag vertelt supermarktmedewerker Carin Steenbergen over haar ervaringen sinds de eerste coronamaatregelen in supermarkten van kracht zijn. Ze werkt al zeventien jaar bij Lidl maar ziet dat de agressie de laatste tijd flink toeneemt. Een beeld dat FNV Handel herkent, zegt bestuurder Mari Martens. Hij vindt dat supermarkten veel meer voor hun personeel kunnen doen. Het beste nu is volgens hem om alle winkels om acht uur te sluiten.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie