Podcast

Gedoe in lockdown Peru: 'Wij waren het kwaad uit Europa'

foto: Redactie Alicantefoto: Redactie Alicante
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedoe in lockdown Peru: 'Wij waren het kwaad uit Europa'

Ilan Hoekstra ging een maand backpacken in Peru, maar halverwege zijn reis ging het land volledig in lockdown door het coronavirus. Voor bijna twee weken zat hij vast in zijn hotel. Het verhaal van Ilan is vastgelegd in de nieuwste podcastaflevering van NPO Radio 1-collectief Alicante.

Ilan ontmoette een ratjetoe aan mensen uit verschillende continenten, hij kwam erachter dat de Nederlandse ambassade niet de beste overheidsorganisatie was en voelde zich als 'het kwaad dat uit Europa kwam'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toen het coronavirus voet aan de grond kreeg in Zuid-Amerika, passeerden steeds meer Peruvianen met hun hand voor de mond. Ze waren bang om besmet te worden door toeristen. "In het begin kon ik daar nog wel om lachen, maar op een gegeven moment vonden mijn vriendin en ik dat niet fijn meer", vertelt Ilan.

Lockdown in Peru

Vanaf dinsdag 31 maart werd de lockdown in Peru verlengd tot 12 april. De avondklok werd ook eerder ingesteld. Inwoners en toeristen mochten om geen enkele reden naar buiten tussen 18.00 en 05.00 uur 's ochtends. In sommige regio's begon de avondklok zelfs al eerder: om 16.00 uur door het snel stijgende aantal coronagevallen. In totaal zijn er in Peru al zo'n 33.000 mensen gedetineerd wegens het overtreden van de regels.

Meer podcasts van Alicante luister je hier.

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed.

Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar alicante@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie