Podcast

Podcast De Dag: Wat weten we nu meer over corona en kinderen? De dilemma's van ouders

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat weten we nu meer over corona en kinderen? De dilemma's van ouders

[NOS] Hoewel veel mensen opgelucht zijn dat de basisscholen na de meivakantie weer gedeeltelijk opengaan, blijven er veel vragen over kinderen en corona.

Hoe zit het met de besmettelijkheid van kinderen, wat weten we wel en wat weten we niet en de vraag na gisteravond is: wat weten we nu méér dan een paar weken geleden?

{podcast audio="126780" caption="#568 - Wat weten we nu meer over corona en kinderen? De dilemma's van ouders" }

In podcast De Dag loopt redacteur gezondheidszorg van de NOS Rinke van den Brink de onderzoeken langs die bekend zijn en die ook niet zo gedetailleerd aan bod kwamen tijdens de persconferentie van premier Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM.

Verdeeldheid

Ouders van kinderen zijn van meet af aan zeer verdeeld over de vraag of het verstandig is om scholen te openen. Volgens Lobke Vlaming van het informatiepunt Ouders en Onderwijs, dat de belangen van ouders met schoolgaande kinderen behartigt, zijn ouders dat ook nog steeds.

Met name mensen die zelf een kwetsbare gezondheid hebben of kinderen hebben met een zwakkere gezondheid hebben veel vragen. "Bijvoorbeeld of zij gedwongen kunnen worden om straks hun kinderen naar school te brengen", aldus Vlaming.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie