Naar homepage
Podcast

Formule 1-podcast #8: 'Was Verstappen zo goed of liet Mercedes het liggen?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1-podcast #8: 'Was Verstappen zo goed of liet Mercedes het liggen?'

[NOS] De Formule 1-podcast van deze week staat - uiteraard - vooral in het teken van de overwinning van Max Verstappen op Silverstone. Presentatrice Amber Brantsen praat erover met NOS-verslaggever Louis Dekker en oud-coureur Jan Lammers.

#8 - Was Verstappen zo goed of liet Mercedes het liggen? (S02)

Zowel Dekker als Lammers is te spreken over de race van Verstappen. Maar: "was Verstappen nou zo goed of liet Mercedes het liggen?", is de vraag die wordt opgeworpen. "Je kan niet zeggen dat Mercedes gefaald heeft. Dat zou de glans van de overwinning van Verstappen weghalen", meent Lammers.

De oud-coureur probeert te verklaren waarom de Mercedessen de afgelopen races zoveel sneller waren en op het circuit van Silverstone zoveel problemen hadden. Waren het vorige week de lekke banden, deze keer werden ze strategisch geklopt. Lammers meent dat ze bij Mercedes mede door de hitte uit hun comfortzone zijn gehaald. "Dat heeft ze misschien een beetje verrast."

De bandenstrategie van Verstappen bij de 70th Anniversary Grand Prix houdt de gemoederen rond de race in Groot-Brittannië nog altijd bezig. De coureur van Red Bull Racing begon als enige van de topzes op hardere banden aan de race, waardoor hij langer kon wachten met zijn eerste pitstop dan onder andere de concurrenten van Mercedes.

"Welke strategie hij ook gekozen had; Verstappen had sowieso gewonnen", zegt Dekker. "Er was zoveel snelheidsverschil en zoveel meer slijtage bij Mercedes dan bij Verstappen, dat Mercedes halverwege de race al wist dat het 'm niet ging worden."

Formule 3

Niet alleen in de Formule 1 was er afgelopen weekeinde Nederlands succes, ook in de Formule 3 kwam een Nederlander als eerste over de streep. Bent Viscaal pakte de eerste Formule 3-overwinning van zijn carrière. Hij doet telefonisch zijn verhaal in de podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie