Podcast

Podcast De Dag: Opbloeien of verpieteren; de grote verschillen in verpleeghuizen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Opbloeien of verpieteren; de grote verschillen in verpleeghuizen

[NOS] Ondanks de verdere versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen, neemt de frustratie toe. Kinderen zien hun ouders verpieteren en maken zich zorgen. Maar er zijn ook ouderen die juist opbloeien door de rust in de instellingen.

{podcast audio="153048" caption="#606 - Opbloeien of verpieteren; de grote verschillen in verpleeghuizen" }

De versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen deze week is voor veel mensen goed nieuws, maar bewoners en familieleden raken ook gefrustreerd. Ze vinden dat er nog steeds te weinig mogelijk is en wijzen op de mentale en fysieke aftakeling die het gevolg is van het gebrek aan menselijk contact. Maar niet alle ouderen lijden onder de coronamaatregelen, sommige mensen bloeien juist op van de rust in huis nu er minder bezoek komt.

In podcast De Dag twee totaal verschillende verhalen uit verzorgings- en verpleeghuizen. Het verhaal van de dochter van de 89-jarige Wim, die in quarantaine gezet werd omdat hij buiten was gaan fietsen. En het verhaal van de zoon van een 95-jarige dementerende moeder met wie het juist veel beter gaat sinds er minder bezoek komt.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie