Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Voer per direct een algeheel vuurwerkverbod in'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Voer per direct een algeheel vuurwerkverbod in'

Vorige week werd het pand waarin Kick Out Zwarte Piet vergaderde aangevallen, en vorig weekend werd het huis van een ChristenUnie-gemeenteraadslid belaagd. In beide gevallen werd gebruik gemaakt van vuurwerk. Druktemaker Ellen Deckwitz pleit daarom voor een algeheel vuurwerkverbod, zo vertelt ze in De Nieuws BV.

"Vuurwerk is al vaker ingezet als wapen, maar dat was hoofdzakelijk rond de jaarwisseling en tegen politie en hulpdiensten. Maar zo buiten oud en nieuw en voetbalwedstrijden om vind ik het toch een verontrustende ontwikkeling", vertelt Deckwitz. "Genoeg reden dus om per direct een algeheel vuurwerkverbod in te voeren."

Een nieuwe traditie

"Na de laatste twee vuurwerkincidenten lijkt het erop dat er een nieuwe traditie dreigt", zegt Deckwitz. "Het is sneu voor degenen die er wel normaal mee omgaan, maar gezien de huidige ontwikkelingen is er eigenlijk geen keuze, dus Den Haag: voer dat verbod per direct in. Doe het voor het te laat is. Want als geweld een gewoonte wordt, gaan niet alleen de pijlen, maar ook onze rechtsstaat in rook op."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Vuurwerk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie