Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Een virus zoekt altijd de zwakste schakel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een virus zoekt altijd de zwakste schakel'

"Les 1 in crisistijd: zoek een zondebok", zo vertelt Marcel van Roosmalen bij De Nieuws BV. En die zondebok, die heeft hij gevonden: alle inwoners van Noord-Brabant.

Video niet beschikbaar

"Een virus zoekt altijd de zwakste schakel, in Europa is dat Italië en in Nederland dus Noord-Brabant", aldus Van Roosmalen. "Het is die onbegrijpelijke trots, waardoor het virus muteert, een Brabants lichaam is als suiker voor de ziektekiem."

Waarom Noord-Brabant?

"Noord-Brabanders doen de achterdeur niet op slot, Noord-Brabanders planten zich veel sneller voort dan gewone Nederlanders." Volgens Van Roosmalen komt dat door de katholieke kerk, door carnaval en door veel te grote gezinnen in te kleine woningen.

"De vlag van Noord-Brabant lijkt op die van Kroatië. In Noord-Brabant is bijna iedereen boer, ze produceren er de meeste stikstof van allemaal. Dat wij van het gas en aan de zonnepanelen moeten, komt door Noord-Brabant. Iedereen produceert daar XTC en de rest zit aan de GHB."

Advies voor de Brabander

Van Roosmalen: "Het RIVM zegt hardop wat ik al jaren denk: Brabanders beperk je sociale contacten, blijf binnen, eet met mes en vork, met je mond dicht en houd iets voor je mond als je hoest of niest."

De oplossing

Volgens Van Roosmalen is Noord-Brabant onze straf, maar hij heeft de oplossing: "Geef het aan België, en als die het niet willen, zet er dan een hek omheen, graaf een greppel, blokkeer de wegen, haal PSV, Willem II en vooral NAC uit de voetbalcompetities, geef ze Guus Meeuwis op een veld, gratis Bavaria en toegangskaartjes voor de Efteling en stuur er drones met ontsmettingsvloeistof overheen, maakt niet uit wat, als ze maar wegblijven."

"En dit is nog maar het begin."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Noord-Brabant

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie