Opinie & Commentaar
WNL

'Hugo de Jonge heeft een te groot ego'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hugo de Jonge heeft een te groot ego'

Nederland was niet voorbereid op de coronacrisis. Dat is de harde conclusie van het woensdag gepresenteerde eerste evaluatierapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over hoe de overheid de coronacrisis heeft aangepakt. De reactie van voormalig coronaminister Hugo de Jonge is bijzonder, vindt Roderick Veelo, podcastmaker en journalist.

"Het rapport gaat ook over het lerend vermogen van de overheid. Hugo de Jonge heeft aangegeven dat het niet aan hem heeft gelegen, hij trekt zijn handen er vanaf. Bij hem is dat lerend vermogen niet aanwezig en dat is een uitglijder van jewelste", zegt Veelo in WNL In de Kantine. "Het is goed om een ego te hebben en zeker in de politiek, maar ik denk dat zijn ego te groot is. Hij stond op het hoogtepunt van de pandemie op de cover van de LINDA." Een minister heeft de verantwoordelijkheid om toe te geven dat hij of zij fouten heeft gemaakt, aldus Veelo.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie