Opinie & Commentaar

Tips om fit te blijven op vakantie

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Tips om fit te blijven op vakantie

Op vakantie ligt luiheid op de loer. Dat is jammer als je juist lekker aan het trainen was. En ook als je nu 'echt geen tijd hebt' om eindelijk eens werk te maken van je conditie en gezondheid.

De beste truc volgens Erben is je sociale controle inschakelen: je gaat aan iedereen vertellen dat je op vakantie elke dag een stuk gaat hardlopen. Als je dan terugkomt en je hebt helemaal niks gedaan, dan heb je wat uit te leggen. Om die afgang te voorkomen, moet je dus wel als je eenmaal je tent hebt opgezet of je caravan hebt geparkeerd.

De bergen in

Ook de locatie waar je op vakantie gaat kan helpen. "De bergen zijn hiervoor eigenlijk de beste vakantieplek," aldus Erben. Als je daar lekker gaat wandelen dan ben je al heel goed bezig. En neem vooral ook je fiets mee of desnoods een badmintonset.

Je hoeft echt niet terug te komen als Arnold Schwarzenegger, maar als je in ieder geval iets aan sport doet, ben lekker opgeladen als je weer thuiskomt. Want juist bewegen en herstellen zorgt voor een vitaal gevoel.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars hoor je elke maandag bij De Nieuws BV over het sportweekend.

Ster advertentie
Ster advertentie