Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Laten we hysterie en ophef niet belonen: kijk niet naar het debat vanavond'

foto: BNNVARA/Annemieke van der Togtfoto: BNNVARA/Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Laten we hysterie en ophef niet belonen: kijk niet naar het debat vanavond'

Na een paar weken in deze 'stem-niet-op-hullie-campagne' te hebben gezeten schoot Pieter Derks afgelopen zaterdag zomaar een hele gekke gedachte binnen: "Als je het Songfestival kan winnen met gewoon een goed liedje, zou het dan kunnen dat je de verkiezingen kan winnen met gewoon een politieke opvatting?" Dat vraagt Pieter Derks zich af in De Nieuws BV.

"Dat je dus gewoon zou kunnen zeggen: dit is wat ik vind. Dit is hoe ik denk dat we vooruit moeten. Als je dat wat lijkt, stem erop, als je het niks vindt, stem lekker op iemand anders? Zou het misschien kunnen, dacht ik na zaterdag. Dat een groot deel van de kiezers eigenlijk helemaal geen behoefte heeft om te zien hoe Mark Rutte en Thierry Baudet hun lul op tafel leggen terwijl Jeroen Pauw de liniaal vasthoudt? Zou dat mogelijk zijn?"

De druktemaker heeft een ander voorstel. "Laten we als kiezers in elk geval doen wat wij kunnen: stemmen op iemand in wiens opvattingen wij geloven. Hysterie en ophef niet belonen. Vanavond dus ook lekker niet naar dat stompzinnige debatje kijken, maar gewoon bij het haardvuur kruipen met een kopje thee en een verkiezingsprogramma."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie