Opinie & Commentaar

Waarom Rob Geus mij nooit een keurmerk zal uitreiken

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Rob Geus mij nooit een keurmerk zal uitreiken

[AVROTROS] Laat me in je koelkast kijken en ik vertel je wie je bent. Ooit reisde ik als verslaggever met dat motto het land door voor de Radio EenVandaag-rubriek 'De ijskast van...'. Aan mij de taak om een blik in de koelkast van verschillende BN-ers te werpen.

Het had iets intiems, om in één keer die koelkastdeur van iemand anders open te trekken. Is het smoezelig? Zouden de rubbertjes de goedkeuring van Rob Geus (bijnaam Rubberen Robbie) krijgen? Of is het dwangmatisch geordend? Welke leftovers liggen er op de glazen planken, liggen er verse en gezonde producten in de groentela, of wijst alles op een stevig drankprobleem?

Totale chaos

De koelkast van Marlies Dekkers was strak geordend met zeer verantwoorde producten, de koelkast van Henk Westbroek was een totale chaos met restjes die vermoedelijk uit de vorige eeuw stamden en in de koelkast van Dries Roelvink telde ik een stuk of zestien verschillende flesjes saus van het bekende merk dat Gerard Joling ooit - was het niet in een verenpak? - aan de man probeerde te brengen. Altijd voorbereid op een feestje.

Pittig, zuur en verlept

De vaste onderdelen in mijn eigen koelkast kun je onderverdelen in drie categorieën: pittig, zuur en verlept. De categorie pittig bestaat uit sambal badjak, sambal oelek, tabasco, Koreaanse peperpasta, harissa en scherpe mosterd uit Dijon. Zuur zijn de potjes jalapeños, Griekse pepers, rijstazijn voor het maken van sushi en citroensap. Voor de afdeling verlept verwijs ik je door naar de groentela. Daar ligt altijd wel een plastic kuipje verse kruiden in verregaande staat van ontbinding of een snotterig stuk komkommer of tomaat. Ik zou Rubberen Robbie ten zeerste afraden om zijn wijsvinger tussen de rubbertjes te laten glijden. Als hij in mijn keuken zou staan, zou zijn keurmerk zijn binnenzak niet verlaten.

Huishoudelijke kwaliteiten

Ja, ik weet het, niet hygiënisch en ik zie je afkeurend je hoofd schudden. Ik heb andere huishoudelijke kwaliteiten. Ik kan stofzuigen. Ik kan nieuwe schoenen waterdicht spuiten. Ik kan super lekkere gerechten koken met mijn pittige, zure én verlepte ingrediënten. Ik kan tien keer opdrukken. Okee, dat heeft niets met het huishouden te maken, maar wel leuk (en indrukwekkend) om te melden.

Wil jij weten hoe je een hygiënische koelkast krijgt waar Rob Geus wél een keurmerk aan zou uitreiken? Luister dan, in anderhalve minuut, naar de nieuwste aflevering van onze podcast Radar Helpt: zo krijg jij een hygiënisch schone keuken!

{podcast audio="59715" caption="#14 Zo krijg jij een hygiënisch schone keuken" }

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie