Opinie & Commentaar
BNNVARA

Radicaliserende jonge boeren zijn ons nieuwe probleem

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Radicaliserende jonge boeren zijn ons nieuwe probleem

Radicaliserende jonge boeren: druktemaker Pieter Derks ziet een nieuw probleem opdoemen aan de horizon. In De Nieuws BV zegt hij: "Ze blijken nog fanatieker vast te houden aan het systeem dat ze naar de afgrond bracht dan hun ouders. Arme jongens."

Derks: "Gisteren was de koning op het mediapark, vandaag de boeren, de ene subsidieslurper na de andere duikt op in Hilversum de laatste tijd. Begrijp me niet verkeerd: ze hebben allebei het volste recht om hier te zijn natuurlijk. Bovendien hebben de boeren, naast een trekker, inhoudelijk gezien best wel wat om over te mopperen. Niet per se hier, maar ja, ze mochten nou eenmaal niet naar de distributiecentra."

Radicalisering jonge boeren

"Intussen doemt ons eerstvolgende probleem al op aan de horizon: de radicalisering van jonge boeren", zegt de druktemaker. "Niet dat het iets uit lijkt te maken trouwens. Als de boeren tot nu toe één ding bewezen hebben is het wel hoeveel erkenning en krediet ze nog steeds hebben. Zelfs Mark 'holocaust' van den Oever mocht maandag gewoon bij Mark Rutte in het torentje aanschuiven om mee te denken over de stikstofmaatregelen."

"De boeren kunnen dus tevreden zijn. Ze hebben hun doel bereikt. Ze hebben de afgelopen maanden bewezen dat ze verder mogen radicaliseren dan menig andere groep, dat ze meer krediet hebben dan menig andere demonstrant en dat ze minder te duchten hebben van politie of ME dan menig andere blokkeerder"

"Nederland houdt van boeren. Ik zou in het belang van onze natuur, onze democratie én de boeren zelf willen zeggen: nu nog andersom."

Druktemaker Pieter Derks - Radicaliserende boeren

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie