Opinie & Commentaar

'Dit kabinet is niet opgewassen tegen de milieuproblemen'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dit kabinet is niet opgewassen tegen de milieuproblemen'

Klaas Dijkhoff zei gisteren in De Telegraaf dat het geen taboe meer is om de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur te verlagen. Volgens druktemaker Marcel van Roosmalen kiest de VVD altijd voor zichzelf, zo vertelt hij in De Nieuws BV.

"Als 130 kilometer per uur rijden voor jou echt heel belangrijk is, wat voor mens ben je dan? Dan ben je een VVD'er", vertelt Van Roosmalen. "Laat een VVD'er kiezen tussen het milieu en een boer en hij kiest voor zijn gehaktbal, maar laat hem daarna kiezen tussen zijn auto en een boer en hij kiest voor zichzelf."

De VVD is een brandweerman zonder slang

"Dit kabinet is duidelijk niet opgewassen tegen de milieuproblemen en de VVD is het ergste van allemaal", vertelt Van Roosmalen. "Vergelijk het met een brandweerkorps. Dan is de VVD de brandweerman zonder slang die iedere keer als hij een emmertje water naar de uitslaande brand komt gooien heel nadrukkelijk zegt dat hij echt meehelpt met blussen. Constateren dat het een enorme brand is, doen alsof je blust en dan verwachten dat de rest van het land erin trapt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie